pH-controllers 5/5 (4)

Bekijk de inhoudsopgave:

Top 3 pH-controllers

1. JBL ProFlora pH-Control Touch

JBL-ProFlora-pH-Control-TouchDe meest populaire pH-controllers zijn van het merk JBL. De JBL Proflora pH-control touch is het paradepaardje van dit merk. Met de laatste meet- en controletechnologie kunnen betrouwbare pH-waardes en temperaturen gemeten worden, waarna de waardes en toevoer van CO2 volledig automatisch gereguleerd wordt. Voor de optimale groei van planten en gezonden vissen is dit bijvoorbeeld ideaal. De JBL ProFlora pH-Control Touch heeft een gekleurd touch display voor makkelijke bediening. Ook heeft de controller een uitgebreide set aan waardevolle features die andere pH-controllers niet hebben. Het overzichtelijke multitalige menu zorgt ervoor dat je eenvoudig door alle functies geleid wordt. Het apparaat is daarnaast heel veilig, gegeven dat het op een laag voltage (12V) draait, iets wat ook niet onderschat mag worden.

Naar bestelpagina

Functies JBL ProFlora pH-Control Touch

   • Reguleer automatisch pH-waardes en toevoer van CO2 door een makkelijk te bedienen touch display en temperatuur regelaar.
   • Meet door middel van afzonderlijke pH-electrodes (vervanging is ongeveer één keer per jaar)
   • Apart interface for pH- en temperatuursensoren.
   • Zet de gewenste pH-waarde en automatische berekeningen door voor de juiste hoeveelheid CO2-toevoer
   • Alarmfunctie waarmee je automatisch gewaarschuwd wordt wanneer bepaalde waardes sterk afwijken
   • Automatische berekening van gewenste pH-waarde gebaseerd op de KH-waarde
   • Inhoud: pH-computer, temperatuursensor en een onderdeel voor de kalibratie.
   • Vier jaar garantie

Naar bestelpagina

Bekijk ook de JBL ProFlora M603 en M503, de keuze van kwekers van tropische aquariumvissen.

2. HS Aqua pH-controller

hs-aqua-ph-controllerVoor wie vissen houdt in een aquarium en goed de pH-waardes wil monitoren en automatisch bijsturen kunnen wij de HS Aqua pH-controller adviseren. Deze pH-controller van HS is voorzien van betrouwbare technologie waarmee de CO2 en doseerinstallatie al het regulerende werk voor de kweker doen. Doordat de pH-waarde automatisch op een vooraf in te stellen, stabiele waarde blijft kunnen vissen en aquariumplanten optimaal floreren. Deze HS Aqua pH-controller is voorzien van een electrode die bij de bestelling wordt geleverd, zodat je direct met de installatie aan de slag kan. Ook is een schakel stopcontact inbegrepen. Op deze manier wordt een magneetventiel van de CO2-installatie of een doseerpomp geschakeld.

Naar bestelpagina

3. Milwaukee MC110 pH-monitor

mc110-ph-ec-meterDe Milwaukee MC110 pH-monitor is ontworpen voor het continu monitoren van pH, EC of TDS-waardes in een reservoir. Iedere eenheid bevat een gebruiksvriendelijk te bepalen meetgrens En visueel LED alarm wordt geactiveerd en knippert wanneer het pH, EC of TDS-niveau boven of onder deze grens komt. Alle instrumenten draaien op een 12V adapter dus hier komen geen batterijen aan te pas. Op deze manier kan de MC110 stabiel blijven draaien. Deze professionele pH-monitor is speciaal ontworpen voor aquariums en biedt daarom een goed alternatief voor bovenstaande pH-controller.

 

Naar bestelpagina

Wat is een pH-controller?

Een pH-controller is een geavanceerd apparaat waarmee je de pH-waarde en temperatuur volautomatisch kan regelen. Op deze manier houd je altijd controle over de pH-waarde en de CO2-toevoer. Voor de teelt van planten, het houden van vissen (aquarium) of het verzorgen van een groot zwembad is een pH-controller een belangrijk systeem.

Geef een beoordeling